Ett tråkigt hejdå.

A: -Imorgon skall Nahom lämna Oslo vilket känns otroligt tråkigt. Han har kommit att bli en blandning av mentor, storebror (ibland även lillebror) och vän för oss här i den främmande staden. Han tog oss under sin vinge och har stått upp för oss när vi själva varit för fega för att göra det.
Under tre månader har vi tillsammans delat tak, kök och toalett. Vi har lärt känna varandra, anpassat oss efter varandras vanor och egennheter. Det har varit lärorikt och Nahom är verkligen en person vars tankar och historier är intressanta att lära av, man behöver inte alltid hålla med men det kan ge dig ett annat perspektiv på saker och ting.¨
Karin och jag har varit ganska sentimentala ikväll och imorgon kommer det förmodligen att rinna både en och fyra tårar. Men jag vill verkligen passa på att tacka Nahom för all hjälp och allt stöd. Tack! 

Besök från Göteborg!

K: Idag får vi besök från Göteborg, Jenny kommer hit! Ska bli så himla roligt att träffa henne igen! Vi får se vad vi hittar på för bus!

3 MÅNADER!

K: Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för otroligt dåligt bloggande! Har farat lite för den dagen då jag ber om ursäkt för något som man egentligen bara ska göra för att det är kul. Det är det ju inte riktigt längre, som ni säkert har märkt. Givetvis vill vi att ni följer oss på andra sidan gränsen, på vårt lilla äventyr, för det är en underbar resa som vi gör just nu. Inte för att vi besöker exotiska platser, badar i vattenfall eller bestiger berg, utan för att vi växer i oss själva och för varje dag som går är närmre målet. Att klara det här, vilket egentligen inte är några problem!

Idag, måndag, är det 3 månader sedan som vi flyttade hit. Det var en söndag i slutet av sommaren, helt underbart. Historien vet ni säkert redan, jag kan inte hjälpa det, men för varje gång jag tänker på det ler jag och njuter av varje sekund av alla minnen vi redan skapat. Och av alla minnen vi kommer att skapa! Ibland ligger vi på golvet och fantiserar om framtiden, vår tid här, vår, sommar, vintern. I det ögonblicket känner man sig levande, vilket är en underbar känsla.

Idag har vi jobbat 13timmar i streck och slog rekord i antal samtal som kundservice har svarat på! En bra dag på jobbet helt enkelt. Vårt mål den här veckan är att jobba så mycket som möjligt. Och vet ni va, på fredag kommer en väldigt härlig tjej på besök. Ska bli så fruktansvärt roligt, kommer se fram emot det hela veckan!

Jag och Amanda har fått en otroligt, ja vad ska man kalla det, stabil? relation till varandra. Sen min älskade dator flyttade till Norge har jag legat i min säng och hon i sin och kollat på varsin serie. Ibland slänger vi ut oss några ord i frustration och berättar, med en vägg emellan, om vad som händer i den serien man kollar på. Som nu, jag har på mig hörlurar och lyssnar på musik samtidigt som Amanda lekar med sin dator. Och nej, vi har inte tröttnat på varandra. Vi är trots allt bara två olika individer med varsin dator.

Ta hand om er!Karama

K: Vi har inte glömt av er, råkar bara vara fast i den mer eller mindre tråkiga vardagen.

En möjlighet

K: Okej, då var man hemma igen. Tog bussen hem i måndags morse efter en minihelg i Göteborg och gick direkt till jobbet för en lång dag. Väl hemma öppnade vi dörren till ett rum som nu är så mysigt att man nästan inte vill gå härifrån. Tack för det mamma och pappa! Mina föräldrar var nämligen här i lördags för att kolla hur vi har det. Sedan åkte vi med dom i bilen hem för att i lördags fira Sofia, men det vet ni ju redan. Det har hur som helst varit en väldigt mysig helg!

Det jobbiga med att åka hem är att man ser det man inte har här. Vi har snart varit här i tre månader. Det har varit tre otroligt bra månader och fler kommer det bli. För bara några dagar efter att vi kommit hem till vår lilla lånestad känns allting bättre. Man slutar att jämföra då och nu, för det går inte. Göteborg kommer alltid vara hemma men Oslo är vårt hem nu och staden som ger oss alla dessa fantastiska möjligheter. I snart tre månader har jag fått möjligheten att stå på egna ben, flytta hemifrån till en ny stad, börja på ett nytt jobb, träffa nya människor, lära mig ett nytt språk, visa för mig själv att jag klarar av det och sist men inte minst, möjligheten att lära känna och dela den här resan med en människa som alltid kommer ha en speciell plats. En möjlighet som jag har tagit och det ångrar jag inte för en sekund.

Härliga Göteborg!

K: Vi lever, har bara tagit en tripp till Göteborg. Blir lika sentimental varje gång jag sätter min fot på hemmaplan. Man uppskattar det verkligen mer och mer för varje gång man kommer hit.
Igår var mina föräldrar på besök i Oslo, åt lunch ute, tog en sväng till IKEA och överraskade Amanda med lite nytt i rummet. En väldigt trevlig och mysig dag, tack för det mamma och pappa! Satte oss sedan i bilen till GBG för att fira Sofia som fyllde år igår. Trevligt vinhäng hemma hos henne innan vi tog oss ner till stan och peacock. Idag har jag bara varit, köpt en dator, fikade med mamma och bror, ätit lagad mat och ska snart till Sofia. Imorgon bär det tillbaka till Oslo!

Busig städning

Karin och jag städar. Har kommit på ett sätt att göra detta roligt en fredag som denna. Klackar, absolut. Musik, Ja på högsta volym!. Vin, JA! Livet är bra gott! Och imorgon kommer vi till Göteborg igen! pussar och kramar!


Vinter


A: -Nu kan man väll säga att det är vinter? Vintern får iaf mig att tänka på den spännande veckan för 10 månader sedan och på alla underbara vänner. Imorgon bär det av till Göteborg. Skall bli otroligt mysigt att träffa alla goingar! Saknar er något otroligt skall ni veta. Nu är det dag 5 i monsterveckan! Fina julklappar i år? ;)
Ha en bra dag!

K: Tänkte bara tillägga att mina föräldrar kommer och hälsar på i Oslo imorgon, ska bli så roligt att ni kommer hit och ser hur vi har det! Har fortfarande inga pengar på kontantkortet, så mamma och pappa, ni får ringa mig. Svarar jag inte jobbar jag! Ses imorgon!

Vårt andra hem
K: På fyra dagar har vi tillbringat runt 52 timmar på jobbet, så välkomen hem! Har haft en fruktansvärt rolig dag på jobbet med Amanda, har gjort grimarser och skrattat åt allt men ingenting emellanåt. Övertrötta eller bara sig själva? En blandning kanske. Min kropp börjar säga ifrån i form av halsont, näsblod och förkylning. Men man är bara sjuk sålänge man inta kan resa sig från sängen har vi kommit överrens om, och nu när vi äntligen har chansen att visa att vi kan, att man kan räkna med oss, är vi motiverade att visa hur j*vla grymma vi är!

A: Nu är det dags att sova, dampungen kommer jag snart att klubba ner om hon inte slutar fnittra! :P
Hon har kommit att bli som en syster med allt vad det innebär. Har börjat retas! Nu sitter hon på elementet och allt jag vill är att kasta ut henne igenom fönstret! Nu välte kvinnan elementet!!
Godnatt. Karin kanske inte skriver imorgon. Eller dagen efter..

Allt och ingenting

K: Godmorgon favvisdag! Nämnde precis  att det känns som om jag skriver samma sak varje dag, blablabla. Då kommer Amanda på en mängd bra ideer, så nu kör vi. Amanda är trött. Amanda tänker inte lyssna på Gabriella som säger att vi inte ska köpa ett kort till trikken, för det ska vi, säger hon och rynkar på ögonbrynen. Amanda insåg precis att det ligger bilder på nätet,
Vi ska till Göteborg i helgen, men det har jag nog redan nämnt. Ja, förutom det så har träningsväskan legat kvar på jobbet nu sen i måndags, orörd. Innan ni tänker - jag visste att dom inte skulle träna lika bra hela tiden, så har vi faktiskt en anledning. Sen i måndags har vi jobbat 13 timmar/dag! Det vill säga alldeles för mycket i förhållande till antalet timmar sömn. Nu förbereder vi oss för ännu en dag på jobbet. Ha det bra alla!


Älskar dig, Trikken

A: -Jag vet att vi lovat att hålla oss borta ifrån det. Men nu har jag provat och jag gillade det.. Tror att jag håller på att gå över till den "mörka sidan".. Kommer nog inte att kunna hålla mig i framtiden. Det var bara så gött och det är så enkelt, så tillgängligt! Jag sade till mig själv att jag skulle skita i det och bara fortsätta som innan, men när man väl gjort det en gång går andra gången lättare, tredje gången ännu lättare och så vidare.
Kanske bara skall acceptera mina brister och köpa ett spårvagnskort?

K: PS. Jag är så, ursäkta mig, jävla trött! Håller med Amanda. Nu snart tar vi älskade trikken. Godmorgon var det ja!

Utarbetad?

A: -Nejdå! Men idag var det dags för ännu ett MONSTERpass! 07:45-20:20,  katsching! (stavning???)
Efter jobbet gick Karin och jag på bio. Såg en film med Julia Roberts. Mysig men kanske inte en film jag ser igen.
Annars idag kan jag berätta att jag fick en lång utskällning av en kund, då han ansåg att det var för mycket erotik. Han blev glatt överraskad då jag berättade att det gick att förhindra att liknande program skulle visas i framtiden. Sedan bad han om adressen till oss så att han kunde skriva ett brev och klaga. Under hela samtalet var jag övertygad om att någon ringt in för att jävlas med mig. Ett orginal var den mannen.

Nu ska vi se på GG! Myspys!!!
Godnattkramar

Juledrömmar


A: - Nu var kylan tillbaka. Frosten letar sig in mellan alla lager av leggins, mjukispar 1 och mjukispar 2. Elementet fungerar alltså fortfarande inte. Tisdag var det idag. Igår var vi otroligt duktiga. Vi skulle jobba 07:45-14:45=7h, men det behövdes extra hjälp efter 14:45 så vi jobbade dagen ut! Totalt blev det 07:45-21:10! 13timmar och 25 min! Var ganska trött i huvudet efter detta kan jag säga.
Vi är lite småoroliga över ekonomin och därför vill vi ha fler extrapass. November månad är det dessutom halvskatt i Norge ;)
Bilden ovan visar lite av de julmys vi längtar efter. På julen får man äta massor av gottesaker, för det är ju jul!
Nu jobb!

kramar till er!

Förlåt mig..

Bajs på mig!
A: -"Jag är DÅLIG som inte svarade på ditt fb meddelande, SÄMRE som inte svarade på ditt mail och SÄMST som inte ens berättade att jag kommer dit i helgen. Kul kompis är jag inte!"

En kul kompis är jag inte och jag vet inte hur jag skall säga förlåt
Allt jag kan säga är att jag är ledsen
Och att jag saknar dig
massor

(och att vi ses i helgen??)
/en snart bortglömd eller bortprioriterad tjej!

WORKING LADIES
K: Amanda och jag ær fast på jobbet. Har varit hær sedan halv åtta imorse och JOBBAT! Hade inte varit fel med våfflor a la mig och Amanda, som vi gjorde till våra roomies i lørdags. Hur gott? Om några minuter får vi æntligen gå hem! Ska bli hur skønt som helst! Ses hemma!

Monday morningK: Godmorgon! Ovan är två bilder från Gabriellas födelsedag i Göteborg för några helger sedan som Aurora tagit! Idag är det måndag och första dagen på en ny jobbvecka! Som jag sagt många gånger förut så springer tiden bara iväg! Och som vilken vardag som helst så ska vi jobba och träna. Vet ni förresten vad som händer i helgen? Nej. Mina föräldrar kommer hit på lördag och sedan liftar vi med dom i bilen hem och stannar i Göteborg tills på måndag morgon. Jag bokade en biljett hem igår! Så, vad gör ni i helgen?

Ett härligt gäng!


K: Igår gick vi ner till Akers brygge för att möta upp tre jättehärliga tjejer för några glas vin. Slutade med att vi aldrig beställde vin utan bara satt och pratade på en uteservering med värmelampor alldeles vid vattnet. Hur mysigt som helst! Åkte sedan hem till Sara för en sleepover, pratade hela natten och hade det bara väldigt väldigt mysigt! En perfekt lördag i Oslo med fina människor!

Harmoni

A: -Idag har varit en gossedag. Bara chillat, städat och tittar på film. En laddadinabatterierdag! Söndagar är en dag jag tycker bättre och bättre om. Som Sara sade igår, att allt man gör på söndagar ger pluspoäng. Om man städar, tränar, lagar mat, fikar med en vän man inte hunnit träffa eller bara tar sig tid att ringa det där samtalet man missat, Poäng! (fick kanske lite minus efter den där godispåsen, men ash!)
Nu är jag nyduschad, rummet nystädat, magen påfylld och framför mig har jag en ansiktsmask och en kopp te med en fin vän!


2 GÅNGER 23.K: GRATTIS NAHOM & RASHID! Idag fyller våra roomies år och vi, som dom ordentliga flickorna vi ær, gick upp tidigt imorse før att gøra våfflor till frukost! Dansade in med våfflor och ljus tillsammans med sång, okej jag mimade och Amanda sjøng. Visade sig att det bara var Nahom som var hemma, så det blev dubbelt så mycket våfflor før vår del. Rashid den rackarn vet ænnu inte vad han missat! Hur som helst, grattis killar!

Nu ekar det snart!

A: -Fick lite ångest nu när det snart gått en månad sedan förra lönen. Målet, nej kravet är att jag skall lägga undan Xkr varje månad. Från början räckte det med X svenska kronor, men nu är målet X norska kronor vilket innebär att jag lägger undan 12% mer än mitt ursprungliga, redan höga mål. Det innebär också att nu, ca en vecka innan löning, är plånboken lite lättare än förra veckan..
-Kung i baren av Magnus Uggla är plötsligt en låt vars text är lätt att identifiera sig i. "Fasten man svurit aldrig mera äta nudlar ifrån Tokyo"...  Nej, men om ni redan känner mig så vet ni att jag är en pessimist när det handlar om budget. Räknar alltid med att det skall försvinna mer än vad det gör (även i detta fallet).
Har delat upp mitt konto i olika kategorier:

Räkningar: Så fort jag får lönen för jag över pengar till hyra, bredband och en alldeles för stort belopp som skall täcka elräkning plus oväntade utgifter.

Sparkonto: Här skall det var månad placeras X norska kronor som jag inte får röra i Norge.

Resekonto: Platsen där, om jag har varit duktig, överblivna pengar hamnar. Just nu sparar jag till en resa i Januari! Hoppas på att man kan ta en sista-minutenresa till någon varm strand.

Vanliga: Kortkontot

Vill bara berätta att jag både unnar mig och slösar, men målet med Oslo är framför allt att spara ihop en buffert!

Är du färdigklädd?K: Igår totalt däckade vi efter vårt lilla seriemarathon och har sovit hela morgonen. Vår rumskompis stod tydligen utanför i 10minuter och försökte komma in, men ingen av oss vaknade av varken telefon eller ringklocka. Som vanligt vaknar jag tidigare än Amanda, och vi båda fick oss en rolig syn när fröken vaknade fullt påklädd. Amanda har tydligen sovit i lila tunika och jeans, något jag tyckte var väldigt roligt. En ovanligt slapp fredag från vår sida, inte nog med det har tiden bara runnit iväg och det var visst redan helg! Nu ska vi snart trippa iväg till jobbet!

Serier!

A: -Ja okej, jag (vi) är en nörd. Jag ärskar serier och det gör Karin också! Blev glaad när K berättade att vi kunde kolla på One tree hill, 910210, Gossip Girl och desperade housewives. Imorgon kommer dessutom grey's anatomy. Underbart att bara försvinna bort i de underhållande fantasivärldarna! Haha, det är också ganska inspererande ;) Ska bli både duktigare och busigare. Dags att börja fundera på nyårslöften man aldrig kommer hålla.
Natti natti


MysA: -Inatt körde vi ihop sängarna till en säng som var 2m lång och 2,40m bred. Jag och Jacob fajtades om en liten filt, medans mamma och Mimmi fick mitt duntäcke.. Skakade en del i natt med andra ord. Nu ska jag ta med mig knäppskallarna och visa dem slottet. Härligt att ha dem här, men ska bli gött att få täcket tillbaka!

Familjen hemma


A: -Så galet konstigt att ha familjen här! MIddag i mitt kök..?? Skriver mer senare!

Karin och AmandaK: Två mysiga bilder från en väligt mysig söndag i Grünerløkka.

Ensam hemma


K: Godmorgon! Känns konstigt att sitta här själv, men det gör jag! Andra gången som jag går till jobbet ensam, Amanda har nämligen redan börjat. I vanliga fall har vi ungefär samma schema hon och jag, men eftersom hennes mamma, bror och syster kommer på besök idag börjar hon tidigare för att hinna träffa dom! Har varit ensam hela morgonen och funderat på vad jag skulle göra för bus, men jag kom inte på något.... så typiskt!

Just det! Min telefon är borta, funderar på om jag har tappade den i söndags när vi var på marknad. Inbillade mig att den skulle komma fram när vi plockade undan här hemma men det har den inte gjort. Så, jag har alltså ingen telefon. Ingen fungerande dator heller, får fortfarande inte in internet. Känner mig lite som en grottmänniska, men som ni ser så lever jag! NU ska jag till jobbet! Ta hand om er!


Syskon på væg!

A: -Sitter på jobbet nu och skall snart børja.  Imorgon kommer min mamma, lillebror (Jacob) och syster (Mimmi) på besøk. Ska bli mysigt att træffa mina syskon! Lite tråkigt att jag måste jobba bara.. men det løser sig! Familjen skall sova øver i vår  pyttelilla lægenhet.  Haha, vi kommer skjuta ihop Karins och min sæng till en bamsesæng! Stackars Karin ska på sova på en madrass. Men jag ser verkligen fram emot att træffa dem, prata och kramas massor. Vet inte vad vi kommer gøra men jag vet att det blir myspys!

Massor med kærlek!

DEN ANDRA NOVEMBER
K: I helgen var Sofia hær och det var verkligen jættemysigt! Ovan ær bilder från i lørdags nær vi var på stan hær i Oslo!

Idag regnar det och vi har precis trænat! Så himla skønt att ha kommit in i rutin. Nej, nu ska vi snart børja jobba! Hørs ikvæll!

Träning

A: Nu ska vi springa iväg till Indoorwalking och kettlebells! Idag skall jag haffa de "normala" vikterna innan alla andra tar dem!

Första november


A: -Idag har det varit en lång dag. Träning på morgonen och sedan jobbet mellan 11-21. November månad vill man jobba så mycket man bara kan, för detta är en månad då man bara behöver skatta hälften så mycket! Så extra pass, JA tack! Karin och jag skall också få tummen ur nu någon dag och börja söka extra jobb. En annan dag..
Idag har jag kännt mig tom i kroppen och i huvudet. Vet inte vad det är eller varför. Bara lite tom. Nya tag imorgon!!

Godnatt på er

Måndag igen


K: Godmorgon! Helgen har verkligen varit fruktansvärt mysig på alla sätt! Nu är det måndag och dags att återgå till vardagen. Nu ska vi träna power pump 45, sedan jobbar vi sent till ikväll! Ha en bra dag alla fina!

RSS 2.0