Sjuk eller bara förväntansfull?

A: Imorse vaknade jag och hade jätteont i magen. Det kändes verkligen som att jag var sjuk. Efter någon timmar insåg jag dock att det måste vara mina nerver som spökar!!
IDAG åker vi till THAILAND!!! IDAG!!

Packning [x]
Kontanter [x]
Vaccination [x]
Flyginfo [x]
Hotellinfo [x]
Ladda mobiltelefon [/]
Ladda Ipod [/]
Böcker [/]
Pass [x]
Karin [ ]

Jag drömde att Karin missade flyget inatt..


5 månader av 2010.

K: Har ju glömt av vår lilla månadsdag, den 22januari hade vi varit här i 5 månader! Herregud, tiden bara springer iväg. Vad har då hänt under dessa 5 månader?

Den 22augusti lämnade vi som sagt Göteborg bakom oss för att dagen efter börja på ett nytt jobb, tillsammans. Första veckan bestod av utbildning där det enda jag gjorde var att försöka förstå norskan, givetvis varvat med att förstå jobbet och allt vad det innebär. Amanda och jag kollade flera gånger på varandra och bara skrattade, ja det säger en del.
Oslo visade sig från sin bästa sida. Hängde vid akters brygga, eller hängde och hängde, var i alla fall där några gånger. Sprang runt i stan i t-shirt och shorts, solade lite smått på takterrassen hos våra räddare i nöden, åt kakor och hade en bra start på jobbet.
Första helgen i Oslo visade sig vara vår första motgång. Att vara nitton räckte tydligen inte, för att kunna gå ut lagligt måste man vara tjugo. Ja väl.
Någon vecka efter det gick vi på invigningen av O'learys på Karl Johan och åt alldeles för mycket god mat och hade det verkligen jättetrevligt! Som vanligt skrattar vi mest när vi umgås. Vi hade samma helg fått tillgång till lägenheten och höll precis på att lära känna våra roomies Nahom och Rashid, som också var där. Slutade med att vi gick vidare till Cayenne, vad hände med att vara tjugo?, var där en liten stund innan vi gick hemåt.
Dagen efter storstädade vi hela lägenheten, vilket innebar allt från att torka golven, listerna och väggarna till att ja, torka golvet, listerna och väggarna lite mer. Avslutades med en gemensam mysig söndagsmiddag. Värt att tillägga är att jag och Amanda vid det här laget bara delade på en 90madrass, när jag säger madrass är det till att överdriva, på golvet. Den tunna saken på golvet och våra täcken var det ända vi ägde och en hel drös med kläder, om vi räknar bort klädstången som jag envisats med att köpa på ikea. Det där med sängar hade vi inte riktigt tänkt på.
Slutade med att vi köpte två sängar på norska versionen av blocket, fast mycket bättre. Som två envisa och optimistiska tjejer inbillade vi oss att "det är väl bara att bära den hem". Riktigt så lätt var det ju inte.. Vi löste i alla fall två sängar på en dag och gick lite mer än en halv mil bärandes en säng, blev fotograferade av turister som antagligen undrade vad det var för stolpskott som gick mitt i centrala Oslo med just det ja, en säng. När det var andra omgången av sängbärande började det bli mörkt ute och händerna var fulla av skav. Efter ett tag kändes det som om vi aldrig skulle komma fram och för en sekund övervägde jag att lämna sängen och sova på golvet för resten av min tid här. Golvet var med andra ord bättre än sängen. Detta tills vi, eller okej jag erkänner det var faktiskt jag, hittade två ensamma kundvagnar på vägen att lägga sängen på. Och så hade vi 2sängar i vårt rum.
Nu är vi inne i september och solen sken fortfarande här i Oslo. Allt var fortfarande väldigt nytt och spännande, vilket gjorde att vi både bloggade mycket och var flitiga på att ta den där dagens outfit.
Det där med att vara tjugo kom ikapp oss och vi fick skriva på papper om att lämna kickoffen klockan elva, något min pappa tydligen tyckte var otroligt roligt. Kunde tyvärr inte riktigt bjuda på den eftersom vi stannade tills klockan var två och hade kanske den roligaste kvällen hittills.
Helgen efter kickoffen, om jag inte minns helt fel, hamnade vi i alla fall på inflyttningsfest hos ett gäng killar som flyttat hit från Göteborg. Dagen innan det testade vi på hur det var att vara nitton men gå ut som arton här i Oslo. Inget att rekommendera, punkt. Kan dock tillägga att det var en spännande upplevelse.
I oktober löste vi gymkort, körde på vår dunderfrukst (som vi fortfarande kör på) och tränade mest hela tiden. Eller, i alla fall försökte.
I oktober åkte vi hem till Göteborg för att överraska Gabriella som fyllde nitton. Amanda hade lurat alla hela veckan om att hon inte skulle komma och jag hade bara varit otroligt tråkig och inte sagt någonting. Slutade i alla fall med att vi nästan hoppade in genom dörren på lördagskvällen och överraskade alla, inte minst Gabriella. Vilket var väldigt väldigt roligt.
Helgen efter åt vi middag ute på O'learys med Marte från vårt jobb och våra roomies, tror till och med att vi firade år första lön! På lördagen var vi på inflyttningsfest hos Sara och träffade Jennie och Sofia, hade verkligen skitkul. Slutade med en pizzabrunch på söndagen och bara njöt av livet i underbara Oslo med härliga människor.
Tränade fortfarande..
Helt plötsligt hade det blivit mörkt och kallt och lite små deppigt som det alltid blir mot vintertider.
Och så kom dagen då solen sken och vi fick mysigt besök från Göteborg av Sofia och Amandas mamma. Åt mat ute, hade pannkaksbrunch (som även kommit att bli en tradition, eller i alla fall ibland) och besökte för första gången mysiga Grünerlökka. Gick på marknad och satt sedan i solen och drack kaffe, och avslutade dagen med en superlunch med våra roomies. Sen den här dagen är Grünerlökka lite av en favorit!
Några dagar senare fick vi besök igen av Amandas mamma Eva-Maria, syster Mimmi och bror Jacob. Blev bortskämda med en massa god mat och ännu mer pannkakor. Mysigt. Hur söta är dom inte i jättesängen vi gjorde? Själv sov jag som en kung bakom väggen på en egen luftmadrass samtidigt som busungarna i jättesängen både frös och inte kunde sova. Förstår inte alls varför.. syskonkärlek?
Nu är vi i början av november. Träffade tjejerna en kväll för några glas vin på akers brygge, slutade med att vi aldrig beställde något vin utan bara satt och pratade vid värmelamporna. Gick efter det hem till Sara och pratade hela natten.
Den sjätte november överraskade vi våra roomies Nahom och Rashid med våfflor för att fira deras födelsedag. Rashid var visserligen inte hemma, men det är tanken som räknas. Att inte ta något för givet har vi lärt oss på många sätt, bland annat genom att inte ha någon elvisp hemma. Slutade med att Amanda satt och vispade grädde för hand i en liten låda.
Vid den här tiden slutade vi ha ett liv och flyttade in på jobbet. Halvskatt i november och överambitiösa tjejer resulterade i närmre 52timmar övertid i november och 77timmar övertid i december utöver de ordinarie 146 timmarna. Nu i efterhand förstår jag ingenting, hur sjutton lyckades vi med det?
Emellan allt jobb lyckades vi i alla fall trycka in ett besök av fina Jenny och en löningspils. Lika trevligt som vanligt! Och ett till besök till Göteborg blev det allt, för att fira Sofia som fyllde nitton. Det var förresten samma dag som mina föräldrar kom på besök. Akers brygga fick ytterligare ett besök och vårt rum blev för första gången hemtrevligt. En mysig dag helt enkelt.
Levde som sagt på jobbet hela november och december som ni säkert märkte med tanke på den otroligt tomma och döda bloggen. Men vårt liv var inte heller mycket roligare. Fick äntligen lära oss registrera, säger er säkert ingenting men det handlar om olika tillbud och abonnemang, och sen dess har det blivit lite av vår grej. Eller i alla fall låtsas vi som om det är vår grej. Med tanke på jobbet vid det här laget så förstår vi nu all norska och kan till och med den tekniska delen. Finns alltid saker att lära, men tur är väl det för hur tråkigt hade det inte varit om man redan kunde allt? Sjukt omotiverande.
Och så blev 2010 -> 2011 på bästa tänkbara sätt. Hängde med Jennie och Sofia, först hemma hos oss, sedan på O'leayrs, akers brygge och därefter skön fest hos killarna på jobbet. Slutade med att vi kom hem klockan sex på morgonen och sov oss igenom de första dagarna på nya året.
BAM. Nu är jag helt slut och borde packa inför THAILAND PÅ MÅNDAG! Imorgon NYTTÅRBALL MED JOBBET, i stil med kickoffen, på lördag GÖTEBORG och därefter blir livet ett stort jäkla äventyr igen. Underbart. Ta hand om er och tack för ett underbart 2010.

Om sju dagar är vi här

K: Har bokat hotell för det första tre nätterna i Bangkok, sedan får vi helt enkelt se vart vi hamnar. Ligger mitt i centrum, vad som nu är centrum i Bangkok vet vi inte, men det blir säkert hur bra som helst. Bara en vecka kvar nu, galet roligt.

Thailand 2006

A -Här kommer lite bilder ifrån förra gången jag var i Thailand.. 2006!! Tiden flyger förbi och ja.. den här gången blir resan kanske lite annorlunda.




Snart dags!

A -Hej igen! Efter att ha fått lite skäll av kära Gabriella sitter jag åter vid tangentbordet. Vill ni veta vad som händer i vår otroligt händelserika vardag? Jag har lite svårt att hålla igång skrivandet eftersom jag själv inte tycker att det finns något att skriva om, men här kommer lite saker som vi haft för oss den senaste tiden:

Vi ska ju som sagt till Thailand om 8 dagar och även om vi denna gången lovat oss själva att vi ska vara "spontana" finns det massor som man trotts allt kan förbereda (och fortfarande vara spontan).

-I måndags var Karin och jag på Sveriges ambassad i Oslo. Jag tyckte att det skulle bli jätteroligt att se vår ambassad och hade höga förväntningar på hur den skulle se ut. Vi har nämligen beundrat många andra ambassader här i Oslo som alla ser ut såhär:



Men det klart att den svenska mer liknar ett gammalt församlingshem:


Här var vi och hämtade ut mitt efterlängtade pass!

- I tisdags var vi också duktiga. Började dagen på skattemyndigheten där vi spenderade hela morgonen i kö.. Det var dags för nya skattekort för 2011 (Om någon frågar kommer vi flytta hem till Sverige över februari). Därefter  gick vi vilse letades vi efter en läkarmottagning. Karin var som ett litet barn när det var dags att få sprutan. Hon slutade andas och kramade min hand tills den blev alldeles blå. Men det gick bra och Karin överlevde.

- På torsdagen kände vi att det var dags för klippning. Vi var dock lite snåla och resultatet blev kanske inte som vi tänkt. Jag ville skojja till håret och bad om lite ljusa slingor. Lite måste betyda mycket på norska för när jag gick därifrån var jag blond!!

- Fredagen jobbade vi extra, lördagen jobb och bara mys hemma, idag har vi fikat med Jennie efter lite extratid på jobbet.

(Vi är inte riktigt så tragiska som vi låter, vi var faktiskt på löningspils förra fredagen. Hade galet roligt och efter ett felaktigt val av bussar var vi åter hemma vid 06:00. Det är inte ju så lätt att gå ut här i Norge, då det är 20 överallt.. Så falskleg?? Är inte riktigt där ännu, men man skall aldrig säga aldrig..)

Just nu längtar jag något otroligt efter värmen och vill bara fly iväg! Jag ska sola och bada, ta massager och bara ha det toppenbra!! ÅHHHH SNART ÅKER VI!!!!!!!!!


Amandas tur!



A -Hejsan! Nu var det helt galet länge sedan jag skrev här. Sanningen är den att jag inte riktigt kännt att jag haft något "roligt" att skriva. Här i Oslo är det vardag, rutin, samma visa varje dag. Det är härligt men samtidigt känner jag hur myrorna i benen bara blir fler och fler. Vill ut på äventyr, utmana mig själv. Och vet du vad?
-Det ska jag snart göra!
Jag är egentligen en tjej som tycker om att veta vad som gäller. När det kommer till resor vill jag veta vart vi ska resa, hur vi ska komma dit, vad vi ska göra och alla andra detaljer vad gäller resan. Det verkar kanske konstigt men när jag vet allt detta känner jag att jag kan slappna av. Men NU ska jag utmana mig själv! Jag ska kliva ur min comfort zone.
Om 3 veckor flyger Karin och jag till Thailand. Jag har en flygbiljett dit och en hem, ingenting annat. Jag vet inte vad vi ska göra, vart vi ska sova, vad vi ska äta. Jag har ingen aning! Är jag nervös? Ja.  Livrädd? ja.. Förväntansfull? JA! Övertygad om att det kommer bli den bästa resan hittills? Absolut!

Ska bli härligt med sol. Just nu är jag så blek att jag försvinner in i väggarna. Solpudret är dessutom slut så nu kan jag inte ens fejka det!


På återseende

Som en stor garderob

K: Kläder, kläder, kläder. Känns som om man bor i en garderob, vilket är alldeles underbart! Igår bytte vi platsfördelning i rummet, Amanda är nu bakom väggen och jag här ute. Och idag åkte vi till IKEA för att (äntligen) köpa en klädstång till Amanda, så nu har vi som ni ser kläder överallt. Var för övrigt med om som Amanda sa "hennes värsta mardröm" på IKEA, vilket jag kan hålla med om. Svettades som en gris och blev röd i ansiktet som en tomat. Vad det handlade om kan vi kanske ta en annan dag, en ganska rolig historia trots allt. Kan ni  förresten tänka er att vi redan varit här i fyra månader? Tiden har gått hur fort som helst samtidigt som det känns som en evighet.

Vår överraskning är.. att vi.. ska till...

K: Från den 31 januari till den 1 mars, kommer hem den 2 mars, kommer vi spendera våra veckor på vandrande fot i Thailand! HELT UNDERBART! Efter att ha haft tusen olika tankar och idéer har vi äntligen köpt oss flygbiljetter, kvar är hotell för dom första nätterna i Bangkok, sedan ska vi bara vara sådär skönt spontana och ta det som det kommer. Låter det inte alldeles alldeles underbart? Hänger ni med på ännu ett äventyr?

Bildregn

K: En blandning mellan mina och Jennies bilder från nyår, för det tycker vi om. Bilderna är väl egentligen det ända roliga. Känns för övrigt otroligt konstigt att det redan är januari, bara några få veckor kvar tills vi ska iväg på vårt lilla äventyr.

HAPPY NEW YEAR

K: GOTT NYTT ÅR, såhär två dagar försent. Även om 2010 var ett underbart år är jag övertygad om att 2011 kommer bli sjukt mycket bättre! Men först måste vi berätta om vår nyår, hade en helt fantastiskt rolig kväll. Lätt den bästa nyårsafton hittills!

Började med att Sofia och Jennie kom hem till oss och hängde över några glas vin, sedan tog vi en taxi för att äta en otroligt god middag på O'learys. Behöver jag ens nämna att vi skrattade mest hela tiden? Vid halv tolv lämnade vi för att bege oss till Akers brygge och helt fantastiska fyrverkerier vid vattnet! Tydligen får man inte skjuta fyrverkerier som privatperson, och tur är väl det? Efter ett tolvslag vid akers brygge tog vi oss sedan hem till några på vårt jobb, rättare sagt vår chef och deras gängm för hemmafest. Hade hur kul som helst hela kvällen vilket resulterade till att klockan hann bli halv sex innan vi kom innanför dörren här hemma. Sen dess har vi spenderat dagarna drömmandes om vårt nya äventyr som börjar den 31januari, berättar mer i morgon.

Som sagt, 2010 har varit ett bra år, sista kvällen var hur rolig som helst - men 2011 kommer bli bättre. Om inte så skadar det inte att vara positiv. Ta hand om er och hoppas att ni hade minst lika roligt som vi hade.

RSS 2.0