Svennebanan(jävel!)

Sverige. Jantelagen, ABBA, Älgar, Vackra människor, Midsommarafton, IKEA, Vodka, Skarsgård, Jämnställdhet, Pippi.

Idag blev jag kallad svensk som om det vore ett skällsord. 
En vanlig dag på jobbet innehåller mestadels glada och trevliga kunder, men så är det de där 2-3 kunderna som bara förstör hela din dag.. om man låter dem! Man ska se dem som utmaningar istället. -Här är en missnöjd gubbjävel, men när JAG hjälpt honom skall han inte ha någonting att klaga på! 

När jag lyfte luren för 60onde gången idag var det en rosenrasande norrman som skrek ifrån andra änden luren. Det tog mig 5 minuter att bara få honom att sluta gapa om hur länge han fått vänta och om hur inkompetenta alla svenskfan var. Efter 20 minuter fyllda av häftiga argumentationer och försök att lugna ner kunden hade jag (med hjälp av coachen vid datorn) fixat det kunden ville och han bad om ursäkt för att ha hoppat på mig som han gjort.
Även om samtalet slutade bra, skakade jag när jag väl lagt på luren. Energisugare som tror att man är en robot som han bara kan avreagera sig på. Men när han lade på hade han fan -ingenting att klaga på!


Imorgon flyttar vi härifrån!!! härligt och tråkigt.. men ska bli gött att äntligen få packa upp våra väskor!!'

åh, en rolig sak jag råkade säga när jag avslutade ett samtal var -puss&kram!
kunden svarade -Vah??
jag slängde på luren, pionröd i ansiktet och skrattade ikapp med Karin!

En ganska bra dag iallafall! :D

Ha det GÖY!En solig måndag i Oslo

HEJ! Första riktiga arbetsdagen på jobbet är nu avklarad och vi är glada! Mycket glada men även trötta. För er som inte vet jobbar vi, jag och Amanda, på viasat kundservise. Vi tar emot samtal från kunder som har problem, i vårt fall handlar det i början om faktura. Och jag lovar, även om man kan komma och tro något annat så jobbar vi inte tillsammans utan var och en för sig. Jag vid en dator och Amanda vid en. Vi råkar dock sitta bredvid varandra och råkar även ha liknande post-it lappar på datorskärmen, men som sagt, vi är faktiskt två olika personer.

Tillbaka till jobbet som faktiskt är riktigt roligt. Inte minst när man kan återberätta historier från dagens kunder till er. Observera att nästan alla är trevliga om man själv är trevlig, som det brukar med andra ord. Det första jag gör innan första samtalet är att spilla kaffe (har vi nämnt att vi dricker x antal koppar svart kaffe per dag?) på golvet, efter det klickar jag av misstag min första kund mitt i samtalet. Amanda blir snabbt oberättigat utskälld och kallad för svenskjävel, givetvis på norska. Det är ju det, att förstå norska är inte alltid så lätt. Det hände både en och flera gånger under dagen att vi bad kunderna bokstavera sina efternamn, vilket dock inte alls behövde hjälpa. Ett n blir väldigt lätt ett m och en 0 en 9.
Under eftermiddagen har vi tagit vår tredje springtur här i Oslo, den här gången sprang vi vid hamnen. Har även haft ett långt samtal med Sofia över skype! Skönt att höra hennes röst. Vad gör ni andra? Hur mår ni? Vad ska ni göra imorgon? Vad har ni för väder? Vad händer? Vi vill veta allt. Puss


Pirrig i magen


Imorgon är det dags att köra solo. Ingen som sitter bredvid och berättar vad du skall säga eller vad du skall göra. Imorgon skall vi göra allt på egen hand.. och jag och Karin är nervösa, rädda och galet motiverade! Det blir spännande att lämna vad som har känts som ännu en skolbänk, för att äntligen få göra jobbet på "riktigt"!

Pratade med Ebba i telefon idag och blev lite längtig.. Önskar att Oslo inte låg 3,5 timmar bort.. Men så som det verkar nu så kommer vi ta bussen hem den 17/9 och stannar då över helgen! :D

Håll tummarna för oss imorgon!

Bilder från igår
En plattångad Amir.


Rached.

Lördag i Oslo!!


Igårkväll anslöt sig ytterligare 2 killar till lägenheten. Tjejerna stannade hemma på kvällen, trötta efter veckans slit (tråkmånsar), medans de 5 killarna drog ut på bus. Efter en natt med inslag av ett flertal underliga ljud ifrån rummet intill och soffan där nere är de svenska tjejerna piggare än någonsin. Ikväll skall de bevisa hur det skall göras!

En stund i stan

Idag är det lördag och vi har inte jobbat :) Istället har stan blivit exploaterad och en "konsert" lyssnats på. Därefter bar det av till en liten pub där vi mötte upp rumskompisarna och såg på lite fotboll.
Nu sitter vi hemma i soffan och tittar på Entourage. Ikväll blir det utgång! :D

karin i parken
                                                   KARIN


                             "Konserten" i parken


                                                        Jag

20 vi i ett och samma inlägg

Hejhej! Snart har vi varit en vecka i Oslo, en stad som mer och mer växer i våra ögon. Samtidigt som tiden går fort känns det som om vi har varit här mycket längre. Det går inte en dag utan att vi skrattar ikapp! Något killarna i huset lagt märke till... häromdan när vi bakade bullar kom Monde in och frågade om vi levde. Vi hade nämligen inte skrattat på några minuter ;)Idag är det fredag och vi hade vår sista dag på utbildningen. På måndag börjar vi jobba på viasat kundsupport :) Något vi verkligen ser fram emot. På bara några dagar har jag och Amanda blivit vi, från två personer till en. Lyckades bevisa det på jobbet häromdan när jag pratade med en tjej som jobbade där. "Vi klippte oss innan vi åkte för vi tyckte att vi hade så slitet hår!" Sekunden efter när jag insåg vad jag precis hade sagt började vi skratta ikapp, eller jag menar, jag och Amanda skratta ikapp!

Tog en kvällspromenad vid Ackers Brygge, vårt lilla smultronställe. Satt på bryggan och lyssnade på musik från en konsert vid fästningen. Jättemysigt fram tills vi skulle gå och märkte att jag satt mig i fågelbajs... Amanda tyckte det var jättekul... Jag med för en stund!


TILL SIST, såg att Amanda pikade mig lite imorse..... Hon får gärna tro att hon kommer undan ;) Men ikke, vi tar det en annan dag. Och just det, vi var på skatteverket igår och ansökte om skattekort och norskt personnummer. Så snart är allt på plats. Tills vidare, ha de göy! Karin


En morgon i Oslo

Godmorron!

Tänkte bara berätta lite om karins och mina morronar (hjälp vad rolig jag är).
Tuppen ringer klockan 07:30 och då går karin upp. Sedan ringer den igen 07:52 och då är det min tur att kravla mig ur sängen. Hur nu Karin behöver 22 extra minuter förstår jag inte då vi gör samma saker på morgonen. Det är dessutom jag som nästan alltid lagar frukost.

Att bo "på" varanndra så som Karin och jag har gjort den senaste veckan kan vara ansträngande, men vår lösning är att skratta och skratta Mycket! Livet är härligt, vi är glada och karin står FORTFARANDE och plattar håret!

Jag läser munken som sålde sin ferrari, varma rekommendationer!Ha de kämpefint!


Kanelbullar med trinemelk


Ligger i soffan med gänget framför avatar och en väldigt inlevelsefull Amanda som pratar och skuttar i takt med filmens händelser. Idag har vi haft vår tredje dag på utbildningen, bara två dagar kvar innan vi börjar jobba på riktigt! Spännande! Om en vecka flyttar vi ut från pojktrion och in i lägenheten vi kommer att dela med en kille från jobbet. Vi var där idag och det kommer verkligen bli jättejättebra! :)


Igår var vi ute och sprang runt i området här i Oslo varvat med att göra situps, armhävningar och utfallssteg. Något som inte alls var lika roligt idag då gjorde ont att resa sig upp och gå i trappor. Ett annat resultat av rastlösheten som smyger sig på är mitt och Amandas bullbakande. Sjukt spontant och givetvis skrattar vi och har lika roligt som vanligt! 

Nu ska flickan brevid mig skypa! Ha de göy!


Vår tredje dag i Oslo

Tredje dagen i Oslo och vi trivs bara bättre och bättre! Haha dock lite knäppa diskussioner med pojkarna i lägenheten :P Det kanske stämmer att killar verkligen kommer ifrån mars och vi tjejer ifrån venus? Men Karin och jag stormtrivs. Norskan känns bara lättare och lättare!

 


Lagade lite mat. Pasta men tomatsås. 12:- 

Idag hände dessutom någonting fantastiskt. En turist frågade Karin och mig efter vägen! Vi kunde inte hjälpa honom.. men det är inte det som är poängen!

 

/en glad Amanda


Första dygnet i Oslo

Hej hej! Nu har vi tillbringat lite mer än ett dygn i Oslo, en stad som kommit att visa sig från sin bästa sida med strålande sol och trevliga människor! Vi bor just nu tillfälligt med tre killar vi aldrig hade träffat fram tills igår, och som verkligen har kommit att rädda oss när alla vandrarhem visade sig vara fulla dagen innan vi skulle åka. Likaså Lena som ringde sin son Mark som ringde sin kompis Amir, som jag sedan ringde och för att göra en lång historia kort så är vi här med tak under huvudet och otroligt tacksamma!

 

 

Igår gick vi en promenad vid Ackers Brygge sedan mötte vi upp killarna för att kolla på fotboll innan vi gick hem igen. På kvällen trängde vi ihop oss i soffan och kollade på The Karate Kid innan jag och Amanda somnade på kanske världens skönaste luftmadrass.

 

Idag var första dagen på jobbet. Vi har utbildning hela veckan och jag pratar både för Amanda och mig själv när jag säger att det snurrar en del. Nytt land, nytt språk, ny miljö, nya människor, nytt jobb! Det är verkligen hur kul som helst, vi trivs hur bra som helst och vill för allt i världen inte hem! I alla fall inte än. Ha de göy!


Dagen före dagen

Klippning, ekonomiskt och definitivt Nödvändigt
Överlåtande av friskiskort, gabriella kommer vara så duktig
Lidl, massor med mat med 2013 som bäst före datum. säkert hälsosamt
Packa, 2 stora väskor som jag släpade från vasa till korsvägen..

Imorgon bär det av till Oslo. För bara några timmar sedan verkade boendefrågan hopplös.. tårar? Ja. Gapskratt? Ja. och frustration? JA!
men nu är det löst för tillfället. Vill bara komma iväg och börja nästa äventyr!

 


RSS 2.0