Nej, vi är inga!


Oslosången!



A: -Detta är vår Oslolåt! Jag kan inte räkna antalet gånger jag skrattat tills jag ligger ner och gråter till den här låten!
Karin och jag var ensamma i lägenheten en dag och då vrålade den här truddilutten ur högtalarna till två dansande tjejer. Kan tala om att det finns en film med en otrolig koregrafi som Karin själv kommit på och som jag var mer än frivillig att föreviga! Man blir fullständigt mållös.

Godnattkramar till alla

Solli plass







A: -Idag har vi fått POST! Känns fånigt stort att få sin egen post till sin lägenhet som man själv betalar hyra för att bo i. Vuxenpoäng igen!! Breven innehöll våra nya banksaker (ha överseende med att jag inte vet vad de heter).. Så saker faller sakta men säkert på plats :D Snart kommer det dessutom att ligga en väldigt spännande norsk lön i detta nya konto! Längtar tills dess!

K: PS. Amanda börjar sakta men säkert ställa om sig till vinterläge. Efter att i en månads tid ha kommenterat varje norrman i uggs har hon själv nu börjat använda sina. Notera även att den "mittemellan lagom" vinterjackan kom på när vi skulle till posten! Undra hur hon ska överleva den riktiga vintern? DS.

PS 2. Vi insåg att något måste göras och har nu börjat på the list a la valdi second edition. Önska oss lycka till! DS 2.

Välkommen till vår vardag





A: -Pasta, pasta, spagetti, makaroner, köttbullar, tomatsås och morötter.. Det är vad vi äter till middag här i Oslo och dessa basvaror har alla egenskaper en fattig ungdom kan tänkas önska sig. Billigt, mättande, snabblagat och bara helt fantastiskt. Vem behöver variation när man kan äta samma mat varje dag? Vi har blivit experter på att koka pasta och blanda i färdig tomatsås.
Nej, lite lätt ironisk är jag, men denna enkla kan tänkas tråkiga kost är någonting som hör till livet i fattigdom. Det hade helt enkelt inte varit roligt att äta oxfilé och färska grönsaker varje dag.. Man Skall äta tråkig mat och bo i en lägenhet där man hellre tänder ljus än att sätta på lampan i taket. Där man är glad att ta på sig tredubbla mjukisbyxor för att slippa sätta på elementet! Och där man duschar iiiiiskallt för att slippa en skyhög elräkning..
Ironi?

Vår garderob! <3



Detta är vår konst och vi har absolut inga problem att hålla iordning (eller?)! Har inte så mycket på väggarna men denna färgklicken förgyller vårt rum!

Älskar den!












AT WORK

Hej! Tænkte bara sæga att jag och Amanda idag jobbar från 07:45 till 21:00, alltså hela dagen! Vi ær grymt tagggade och tycker det ska bli hur kul som helst! Ikvæll har vi en liten øveraskning till er! Tillsvidare, ta hand om er!


Vi är öööverbra!


Idag tänkte jag ta upp något som Karin och jag diskuterat en del, nämnligen Jantelagen i Sverige vs. i Norge.
Hemma har vi vänner som är smarta, snygga, målmedvetna och helt underbara. De har goda självförtroenden, men det är ingenting som de skriker ut till alla som vill (eller inte vill) lyssna. Här i Oslo finns samma sorters människor, skillnaden är att det HÖRS här. I början reagerade jag som den svennen jag är och tänkte "vad han är full av sig själv" osv. Men efter ett tags readjustment börjar vi undra om det ligger någonting i detta självförtroende, även utåt!

En mening vi hör nästan varje dag, eller en början av en mening är:
- Jag är öööööööver snygg!
- Jag är ööööööver bra!
Detta ööööööver, är ett ord våra skånska vänner i Oslo använder ofta. Och som sagt, ofta när de talar om sig själva. Men man ska ju tycka att man är öööverbra. Hade varit tråkigt och jobbigt om det vore tvärt om.
Så sträck på ryggen och säg att du själv är öööverbra (eller tänk det högt i huvudet)!



Insläppta igen!


Efter många om och men var det igår äntligen dags för kickoff på Emil & Samuel med jobbet! Och vilken kickoff det blev! Inlägget under visar en del bilder på alla sköna människor vi jobbar med! Tillbaka till igår, det började med en presentation av Viasat, därefter blev det en sittande middag innan vi dansade hela natten. Då menar jag verkligen dansar! Har inte haft så roligt på väldigt länge! Tack! Amanda och jag satte oss med värkande fötter i en taxi vid kvart över två för att gå upp innan åtta i morse och göra oss redo för jobbet!

Tack för en riktigt rolig kväll!

Kickoff viasat











'
















En senis

Här kommer en snabb uppdatering såhär på kvällen. Imorgon är det fredag och det är dags för fest med Visat! Detta är en fest som både Karin och jag sett fram emot ett tag och vi är fortfarande astaggade! Desvärre är vi en gnutta irriterade över lagarna här i Norge och därmed det lite överdrivna tidigare inlägget. 
Men nu är vi motiverade att göra det bästa av situiationen och har därför spenderat hela kvällen i olika outfits inför morgondagen. Vi kommer vara så snygga va! ;)
Tar med oss kameran och kommer ta bilder på våra arbetskamrater varesig de vill det eller inte!

Nattinatti!

En torsdag mitt i veckan
















Till dig som klagar på att vårt liv är enkelt och roligt!

Okej, nu kommer det:

-Just nu h*tar jag Norge och Oslo. Nej, jag starkt ogillar denna stad ifrån H*lvetet.
Vad är det för pissregler att man måste vara 20 för att vara på ett ställe där de serverar sprit. I norge får jag till och med handla vin på deras vinmonopol!
Idag, nu precis var jag tvungen att skriva på ett papper där jag lovade att lämna kickoffen klockan elva.
Som ett litet barn kände jag mig och förnedrad för att bli behandlad såhär. Så vi ska alltså lämna festen vid elva..
eskorteras?? kommer dom ropa ut "alla minderåriga skall nu lämna lokalen!" och ska vi krypa ut som de mindervärdiga småpluttar vi är!???


'





Idag var IKKE någon bra dag!

Ps. Karins mobil fungerar fortfarande inte och hon får inte igång internet på sin dator.  SÅKLART!!!! ds.

Tillbaka!

Hemma igen efter en helg i hemstaden.. Blandade känslor faktiskt. Det var verkligen skönt att vara hemma, skönt och omtumlande. Jag gick omkring på stan snurrig och koko som i en dröm. Ingenting kändes verkligt. Allt var bara konstigt..



Resultat av vår fantastiska fantasi:






Gabriella -Myspys gumman och tack för dina underbara oljud ;)
Julia -Vi tar det på skype snart ;)
Sofia -Smygaren, jag förväntar mig en bild på posten snart!
Felicia - Förlåt att jag var så borta..
Lina -Snart drar jag dig hit till Oslo
Ebba -Du är så saknad fining!
Aurora -Fasen, jag som ville snacka plantor med dig ju!


godnattkramar och pussisar!



Senaste dygnet i GBG

Igår var det powershopping som gällde! Var på stan från tolv till halv sju med Sofia, sedan åkte jag hem till Lisa för avskedsmiddag! Det var den godaste maten jag ätit på mycket länge! Helt otroligt gott! Blev sedan iväglurad till Berså med gänget och förkortade sovtimmarna den här helgen ytterligare. Klockan är nu strax över nio och jag har redan varit och röstad, gjort mig i ordning och ska snart åka och handla mat medan jag väntar på Amanda! Därefter ska jag in till stan igen och byta en tröja, powershoppa, åka hem, packa, säga hej till mamma som kommer hem, och ikväll 18:45 sitter vi på bussen tillbaka till Oslo! Önskar just nu att dygnet hade fler timmar!







Massor med tack Lisa för en otroligt trevlig kväll! Om det är någon som kan laga mat så är det du!

HELLO GBG

Det kändes konstigt att komma innanför dörren hemma i göteborg, det gjorde det absolut, men lika fort anpassar man sig! Var hemma vid nio, åt middag, tog igen den senaste tiden med en massa tjejsnack, gick ut, dansade på nivå, gick hem och åt toast, somnade! Sitter nu och njuter av apelsinjuice jag hittade i kylskåpet, sjukt vad man uppskattar små saker nu för tiden. Nu ska jag somna bredvid Sofia igen sen ska vi spendera dagen på stan!



MUSIK!!


BFF

Sofias äckligt fina klackar!

En saknad vägg full med minnen. Amanda, vi måste göra såhär hemma i Oslo!

Åksjuka solstrålar

Nu sitter vi här, två ivriga svenska flickor som nu talar en blandning av dålig svenska, sämre engelska och sämst norska. Men ni får ta oss för vad vi är, knäppskallar!
Göteborg skall bli härligt. Hemma? nej.. Götet har redan nu gått ifrån tillbaka, till tillsvidare.. Även om det skall bli härligt att träffa alla underbara vänner, så längtar både Karin och jag efter att åka hem till våra nudlar och vår tomatsoppa. 

Vad ska nu göras då?

Ikväll:
A- Hem till moster och myskvällis
K- Utgång med Sofia och Victoria. Karin har dessutom lovat att vara paparazzi även denna kväll så foton förväntas snarast möjligt.

Lördag:
A- Rösta, shopping, middag med tjejerna och eventuell utgång
K- Shopping, shopping, shopping, avskedsmiddag och eventuell utgång med ovanstående.

Söndag
A- Handla mat, shoppa och fika
K- Handla mat, shoppa och rösta

skall försöka att vara aktiva i bloggen över helgen, men om vi är lata kan ni förvänta er roliga inlägg nästa vecka

Mästerkockarna!

Idag har Karin och jag varit duktiga. Jobbat, tränat och lagat mat! Tänkte berätta om vårat Fantastiska recept :) 



När vi var och handlade hittade Karin räkor för 15:-/kg!! Hon blev fullständigt lyrisk och nu är räkor en av våra "basvaror" i kylen!



1. stek flera ägg.


2. Placera i grönsakerna när äggen är färdiga.


3. Blanda i spenaten och häll i såsen.


4. Lägg i räkorna och blanda, blanda, blanda.



Hahah, nu har ni receptet på denna otroligt goda middag. Lova att inte berätta för någon..

En solig morgon i Oslo





Torsdag och Oslo bjuder på sol ænnu en dag. Idag ær en bra dag trots vår træningsverk efter gårdagens bravader. I eftermiddag kør vi igen!

FÖRLÅT


Hej gänget. Här kommer ett stort förlåt för mig och Amanda för en otroligt dåligt uppdatering ännu en dag. Det är ingen ursäkt, men vi har jobbat hela förmiddagen och spenderat eftermiddagen på vårt nya gym, Gold´s! För er entourage fantaster så är det samma gymkedja som i serien! Vi gick på Oxybox där Amanda lyckades, med hjälp av min klumpiga sida, att boxa mig i ansiktet så jag började blöda näsblod. Haha! Amanda hade boxhandskarna och jag dom andra, hon skulle slå på mina handskar men jag får av någon anledning för mig att torka mig i ansiktet samtidigt som Amanda ska boxa på min handske. Hon boxar mig alltså i samma sekund som jag har handsken framför ansiktet och resten vet ni. Jag blöder näsblod och vi går fem minuter innan passet är klart! Men vi är fortfarande vänner.... och har ganska kul trots allt! Efter passet varvade vi ner, bastade och gick nöjda och belåtna hemmåt. Måste dock erkänna att Amanda varit otroligt duktig dag, eller bara korkad, som gick direkt från jobbet och började springa på löpbandet en timma innan. Imorgon ska vi på spinning efter jobbet och om två dagar åker vi till Göteborg! Sov gott

Får man bjuda dig på middag?


Den här veckan är vår fjärde vecka på jobbet, vilket innebär att vi snart har varit här i en månad! Det går inte en dag utan att jag tänker på hur bra vi har det, att vi faktiskt bor här nu! Det är en fantastisk känsla fylld av spänning!

Angående jobbet så hände det en rolig sak idag. En man ringer och hör att jag är svensk, frågar om jag vill att han ska prata svenska eller norska. Det slutar med att han pratar svenska och brer på med Göteborgska för jag kommer därifrån. Det är ett bra samtal, kanske lite för bra tycker mannen, som mot samtalets slut frågar när jag kommer till Bergen. Om han inte skulle kunna få bjuda mig på middag? Hur svarar man på det, utan att vara för personlig? Jag jobbar ju trots allt. Ett skratt och tack men nej tack dög gott och väl för Morgan i Bergen som hade velat bjuda mig på middag. Som sagt, tack men nej tack!

För mig är Oslo uppskattning. Jag uppskattar att jag har ett jobb jag tycker om. Att jag delar ett underbart fint rum med en fin tjej. Att jag klarar mig själv! Oslo är bra, nästan för bra. Ni får komma hit!

VI LEVER






Tänkte bara säga att vi lever! Amanda har precis lagat mat till oss som vi tänkte avnjuta till det nya avsnittet av Gossip Girl!! Vi har längtat hela dagen! Skriver ett inlägg lite senare ikväll och berättar om en intressant händelse på jobbet idag! Puss

IGÅR



Amanda


Karin

En segis söndag!


SMS heter programmet vi arbetar med. Ibland när jag blundar sitter den här bilden fastklistrad på näthinnan!


-Välkommen till viasat, du pratar med Amanda! En mening som jag säger 70ggr om dagen och en mening som jag säger i SÖMNEN!!! Inte okej att drömma om jobbet..

Den Otroligt tekniska Karin som kopplar ihop sladdar, nej KABLAR heter det i Norge.. En duktig tjej som -kan själv!


Ääntligen har man skaffat norskt nummer! Självklart fungerar inte Karins nummer och jag kan bara ringa ibland :S
Är livrädd för räkningen som kommer nu för förra månaden...


Det har varit otroligt lite att göra på jobbet i veckan. Men då har vi tagit tillfället i akt och läst på om de olika partierna inför Valet! Om jag ska vara helt ärlig så är jag pinsamt  nog inte speciellt insatt. Det är dock något bättre efter veckans "plugg". Har dessutom gjort typ 5 test på nätet och även om man inte skall lita på dem har resultaten varit desamma som det partiet som det lutar åt att jag kommer rösta på.
Första valet känns stort och jag tänker absolut rösta. Frågan är dels vilket parti och dels Var? Jag vet att man kan rösta på Sveriges ambasad.. Måste kolla upp detta ordentligt!


Efter jobbet gick vi på marknad. Inte jätterolig men Nahom berättade om en annan som vi tänker besöka nästa vecka!


Nu sitter vi på Wayne´s coffee igen. Jag drack en islatte och Karin en white-chocolate-dream. Hon tog ju det godaste såklart. Den smakade som Häagen Dazs Strawberry cheesecake!! Min smakade kaffe...

Ha en fin söndag!

Livet ær en fest!

Jag ville bara berætta om hur underbart det ær att vara nitton år. Livet ær som ett bord fullproppat med godsaker, och jag kan æta precis vad jag vill! Jag har tusentals møjligheter och alternativ, helt underbart! Man kan plugga, resa och jobba, var och hur man vill. Idag ær jag i Norge och jobbar, imorgon kanske jag ær i New York och shoppar mig fattig! Befinner mig nu i en plats i livet dær jag har en enda person att ta ansvar før, och den personen ær mig sjælv. Jag stormtrivs och njuter av varje sekund! Har alla møjligheter i værlden att vara spontan och att verkligen leva -och det ær jag fast besluten att gøra!


Desværre kostar allting pengar. Norge ær alltså delmål nr1. Att tjæna ihop en buffert så att jag kan gøra allt bus jag vill gøra! Men Norge ær en utmaning i sig. Att åka ivæg till ett fræmmande land tillsammans med en enda væn. Jobba och tala ett annat språk. En ny stad i ett nytt land. Det ær verkligen hæftigt att gøra detta och jag kænner hur jag bara væxer och væxer!

Livet ær hærligt och varje dag betyder nya møjligheter!


Med tanke på vårt tomma kylskåp



Varje fredag innebær pizza på jobbet. Varje dag innebær frukt och sallad på jobbet. Med andra ord, vi svælter inte trots vårt mindre fulla kylskåp. Idag ær det fredag och vår helg ær mer eller mindre oplanerad. Vi jobbar imorgon så ikvæll tænkte vi gotta oss framfør Sex and the City och tycka synd om våra fortfarande stela kroppar. Både jag och Amanda går runt som två kylskåp efter att ha burit två sængar. På lørdag ska vi nog ut och busa! Ha en bra fredag!

FREDAG



Hemma hos oss!













Hemma hos oss. Detta är nu hemma! Vi börjar bo in oss. Bo in oss i en lägenhet som vi betalar hyra för att bo i?! Självständiga och överlyckliga! "Jag kan själv" är inte längre att man bara skall knyta sina skor. Det är nu att -jag kan själv tjäna pengar, laga mat, betala hyra och tvätta! Vuxenpoäng? JA!!

Kylskåpet är kanske lite tomt (iaf Karins och min hylla :P).. Men skåpen är fullproppade med konserver, havregryn och pasta :) En bra grej är att vi har nylagad mat som man kan köpa på jobbet för 600:-/månaden. Mycket god och det finns dessutom en supersalladsbuffé.

Underbaraste just nu är att vi har 2 stycken 120sängar i vårat rum :D Rummet är så himla fint! Det som saknas är bara alla vänner.. Men detta tänker vi lösa genom att dels tvinga alla att åka hit och dels genom att rama in varsin bild på alla vackra bästisar!
Saknar er alla! Massor med kärlek ifrån oss i Oslo!

Karins nya skor!



Nej tack, vi går!

Efter många om och men, hit och dit, kan vi æntligen komma med goda nyheter! Efter tre veckors sømn i allt utom i en riktig sæng, kommer vi inatt bryta trenden. Imorse var vi næmligen och hæmtade en sæng! Wiho! Resan dit var dock inte smærtfri...

Tænk er två unga tjejer, i det hær fallet jag och Amanda, slæpandes och bærandes på en 1.20 sæng genom centrala Oslo (den blå linjen på kartan). Før att komma hem var vi givetvis tvungna att gå førbi en av Oslos størsta seværdheter, slottet! Svettiga med en sæng mellan oss lunkar vi fram och blir inte bara uttittade utan æven fotograferade av glada tursiter som måste undrat vad dessa två små flickor høll på med. Så ett tips till er som vill fånga andra mænniskor uppmærksamhet mitt på dagen, køp en sæng och envisa er på att bæra den hem, sjælva!

Efter øver en timma var vi i alla fall framme, en sæng rikare och ett steg nærmre blåsor på hænderna. Sjukt nøjda ær vi i alla fall øver vår insats! Och ænnu bættre kænns det att vi klarade det alldeles sjælva, før något vi fått læra oss den senaste tiden ær att man bara kan rækna med sig sjælv, tyværr.

Ikvæll ska vi hæmta ytterligare en sæng, som dock ligger ænnu længre bort, men det skulle betyda att vi slipper dela på en tunn madrass på golvet och æntligen får sova i en riktig sæng. Med oss den hær gånger har vi två par handskar och fyra par strumpor vi tænkte ha på hænderna, i hopp om att inte få vara med om en brænnande kænsla på hænderna. Vi hørs ikvæll!

Jobba på bank?


















Idag gick vi till Swedbank och skulle hämta ut pengar. Gick inte så bra..
Har varit en seg dag. Majoriteten av Oslos servicepersonal är otrevliga och trötta på sitt jobb. Ville få hjälp att aktivera vårat nya simkort, men det var vårat ansvar..
Men det är härligt väder här och det gäller att bara sträcka på sig och se över alla otrevliga människor, och istället fokusera på alla trevliga, snälla.

En fin dag med några jobbiga motgångar!
Nu ska vi sova och imorgon blir en bättre dag!

Snart har vi sängar att sova på!


Hej :) Idag har vi varit inne på finn.no, den norska förbättrade versionen av blocket och förhoppningsvis hittat två sängar till vårt nya fina rum! En säng ska vi hämta imorgon efter jobbet om allt går som planerat. Vi använder oss fortfarande av våra svenska banker (i väntan på vårt norska personnr) som inte riktigt godkänner att vi spenderar så mycket pengar i Oslo, men även det ska vi lösa imorgon! En liten kvällhälsning från oss till er och just det, bilden ovan är tagen av Jonas i lördags! Sov gott

En liten dagens outfit


Karin

Amanda

Han har sækert vattnat plantan eller något den æckliga j*veln!

Igår fick vi æntligen flytta in i vårt rum :) Vi børjade tidigt på morgonen med att stæda och då menar vi verkligen stæda. Vi skrubbade væggarna, torkade væggarna, torkade golvet, listerna, sladdarna, dørren, putsade fønster, rensade ut och stædade hela køket med lite hjælp från Nahom! Rashid fick ta badrummet, så nu ær hela lægenheten ren, fin och våran! På kvællen bjød Nahom på middag och vi skålade før att vi æntligen flyttat in på riktigt! Det kænns verkligen hur bra som helst och vi ær vældigt vældigt glada!




Amandas tillfælliga konst på væggen, innan vi børjade stæda.


Søndagsmiddag med gænget efter en hel dag av stædning!


Vi har fortfarande inget internet i lægenheten så vi sitter på jobbet, ska snart børja! Och jag lovar, jag var med och stædade æven om det inte syns på bild ;)! Ha det gøy!

Invigning O´Learys

Invigningen igår var jätterolig! Trevligt sällskap, GOD mat, uppfriskande drycker ( :P ), bra musik och ja, helt enkelt en riktigt bra kväll! Vi började med att proppa i oss kanske lite väl mycket av den galet goda buffén. Sedan knäppte man upp skärpet och smälte maten i några minuter, därefter blidde det några glas. Jonas kom och bjöd på drinkar, tack!
Några vänner till Nahom (rumskompisen) mötte upp oss senare på O´learys och vi satt en stund på uteserveringen innan vi gick vidare till Cayenne. Hoppet är alltså inte släckt även om man bara är en 19årig tjej. 19 i Oslo är nämnligen som att vara 17 i Göteborg. Men är man glada tjejer som inte accepterar ett nej går alltid allting att lösa! :D
































Så tack alla för en riktigt rolig kväll! Ser fram emot tisdagens bus! ;)

Æntligen ær rummet vårt!

Heej! Sitter just nu kvar på jobbet efter två timmars extra arbete en lørdag, dærav det norska tangentbordet :) Fick precis reda på att.......vi kommer få flytta in i vårt rum idag!!!!! Helt sjukt! Efter att ha bott i en resvæska i 13dagar kommer vi alltså æntligen få flytta in i rummet vi ska dela på! AAAAAH! Nej okej, ska førsøka behærska mig :) Som sagt, så sitter vi fortfarande kvar på jobbet och tar tillfællet i akt att anvænda internet!

Vi har fortfarande inte några sængar och har, som vi sa i videon, delat på en 90 madrass på golvet i Nahom och Rashids rum (dom vi delar lægenheten med). Lær få sova på golvet med tæcke och kudde en tid fram øver men det spelar ingen roll, før vi kommer æntligen ha ett eget rum med gaderober! :) Nu ska vi røra på oss och ikvæll ska vi på Oleary's invigning vilket ska bli jætteroligt! Nu tænkte vi køpa något fint till vårt nya rum. Lønen kommer den 15 oktober men -æsch, det løser sig!
Ikvæll ska vi leka paparazzi och ta massor av bilder, så morgondagens inlægg blir roligare!

Massa kramar/ Karin och Amanda


Vi är inga fjortisar, men här är en videoblogg!

Lite spontant och roligt på Wayne´s coffe nu när vi för tillfället inte har något internet hemma!



Lite kul om ni lyckas se när jag lite smidigt försöker dölja att jag precis doppat håret i mitt te!

FLYTTEN!



Nu är livet åter igen nerpackat i 6 väskor och 4 påsar! Ska bli spännande att se hur vi skall lyckas släpa allt detta till den nya lägenheten..
Vi har sett fram emot att komma till "vår" lägenhet länge nu. Känns dock lite konstigt att det bara var 18dagar sedan vi fick reda på att vi skulle Flytta till Oslo.

skriver mer ikväll! haha nu ska det bäras!



RSS 2.0