5 månader av 2010.

K: Har ju glömt av vår lilla månadsdag, den 22januari hade vi varit här i 5 månader! Herregud, tiden bara springer iväg. Vad har då hänt under dessa 5 månader?

Den 22augusti lämnade vi som sagt Göteborg bakom oss för att dagen efter börja på ett nytt jobb, tillsammans. Första veckan bestod av utbildning där det enda jag gjorde var att försöka förstå norskan, givetvis varvat med att förstå jobbet och allt vad det innebär. Amanda och jag kollade flera gånger på varandra och bara skrattade, ja det säger en del.
Oslo visade sig från sin bästa sida. Hängde vid akters brygga, eller hängde och hängde, var i alla fall där några gånger. Sprang runt i stan i t-shirt och shorts, solade lite smått på takterrassen hos våra räddare i nöden, åt kakor och hade en bra start på jobbet.
Första helgen i Oslo visade sig vara vår första motgång. Att vara nitton räckte tydligen inte, för att kunna gå ut lagligt måste man vara tjugo. Ja väl.
Någon vecka efter det gick vi på invigningen av O'learys på Karl Johan och åt alldeles för mycket god mat och hade det verkligen jättetrevligt! Som vanligt skrattar vi mest när vi umgås. Vi hade samma helg fått tillgång till lägenheten och höll precis på att lära känna våra roomies Nahom och Rashid, som också var där. Slutade med att vi gick vidare till Cayenne, vad hände med att vara tjugo?, var där en liten stund innan vi gick hemåt.
Dagen efter storstädade vi hela lägenheten, vilket innebar allt från att torka golven, listerna och väggarna till att ja, torka golvet, listerna och väggarna lite mer. Avslutades med en gemensam mysig söndagsmiddag. Värt att tillägga är att jag och Amanda vid det här laget bara delade på en 90madrass, när jag säger madrass är det till att överdriva, på golvet. Den tunna saken på golvet och våra täcken var det ända vi ägde och en hel drös med kläder, om vi räknar bort klädstången som jag envisats med att köpa på ikea. Det där med sängar hade vi inte riktigt tänkt på.
Slutade med att vi köpte två sängar på norska versionen av blocket, fast mycket bättre. Som två envisa och optimistiska tjejer inbillade vi oss att "det är väl bara att bära den hem". Riktigt så lätt var det ju inte.. Vi löste i alla fall två sängar på en dag och gick lite mer än en halv mil bärandes en säng, blev fotograferade av turister som antagligen undrade vad det var för stolpskott som gick mitt i centrala Oslo med just det ja, en säng. När det var andra omgången av sängbärande började det bli mörkt ute och händerna var fulla av skav. Efter ett tag kändes det som om vi aldrig skulle komma fram och för en sekund övervägde jag att lämna sängen och sova på golvet för resten av min tid här. Golvet var med andra ord bättre än sängen. Detta tills vi, eller okej jag erkänner det var faktiskt jag, hittade två ensamma kundvagnar på vägen att lägga sängen på. Och så hade vi 2sängar i vårt rum.
Nu är vi inne i september och solen sken fortfarande här i Oslo. Allt var fortfarande väldigt nytt och spännande, vilket gjorde att vi både bloggade mycket och var flitiga på att ta den där dagens outfit.
Det där med att vara tjugo kom ikapp oss och vi fick skriva på papper om att lämna kickoffen klockan elva, något min pappa tydligen tyckte var otroligt roligt. Kunde tyvärr inte riktigt bjuda på den eftersom vi stannade tills klockan var två och hade kanske den roligaste kvällen hittills.
Helgen efter kickoffen, om jag inte minns helt fel, hamnade vi i alla fall på inflyttningsfest hos ett gäng killar som flyttat hit från Göteborg. Dagen innan det testade vi på hur det var att vara nitton men gå ut som arton här i Oslo. Inget att rekommendera, punkt. Kan dock tillägga att det var en spännande upplevelse.
I oktober löste vi gymkort, körde på vår dunderfrukst (som vi fortfarande kör på) och tränade mest hela tiden. Eller, i alla fall försökte.
I oktober åkte vi hem till Göteborg för att överraska Gabriella som fyllde nitton. Amanda hade lurat alla hela veckan om att hon inte skulle komma och jag hade bara varit otroligt tråkig och inte sagt någonting. Slutade i alla fall med att vi nästan hoppade in genom dörren på lördagskvällen och överraskade alla, inte minst Gabriella. Vilket var väldigt väldigt roligt.
Helgen efter åt vi middag ute på O'learys med Marte från vårt jobb och våra roomies, tror till och med att vi firade år första lön! På lördagen var vi på inflyttningsfest hos Sara och träffade Jennie och Sofia, hade verkligen skitkul. Slutade med en pizzabrunch på söndagen och bara njöt av livet i underbara Oslo med härliga människor.
Tränade fortfarande..
Helt plötsligt hade det blivit mörkt och kallt och lite små deppigt som det alltid blir mot vintertider.
Och så kom dagen då solen sken och vi fick mysigt besök från Göteborg av Sofia och Amandas mamma. Åt mat ute, hade pannkaksbrunch (som även kommit att bli en tradition, eller i alla fall ibland) och besökte för första gången mysiga Grünerlökka. Gick på marknad och satt sedan i solen och drack kaffe, och avslutade dagen med en superlunch med våra roomies. Sen den här dagen är Grünerlökka lite av en favorit!
Några dagar senare fick vi besök igen av Amandas mamma Eva-Maria, syster Mimmi och bror Jacob. Blev bortskämda med en massa god mat och ännu mer pannkakor. Mysigt. Hur söta är dom inte i jättesängen vi gjorde? Själv sov jag som en kung bakom väggen på en egen luftmadrass samtidigt som busungarna i jättesängen både frös och inte kunde sova. Förstår inte alls varför.. syskonkärlek?
Nu är vi i början av november. Träffade tjejerna en kväll för några glas vin på akers brygge, slutade med att vi aldrig beställde något vin utan bara satt och pratade vid värmelamporna. Gick efter det hem till Sara och pratade hela natten.
Den sjätte november överraskade vi våra roomies Nahom och Rashid med våfflor för att fira deras födelsedag. Rashid var visserligen inte hemma, men det är tanken som räknas. Att inte ta något för givet har vi lärt oss på många sätt, bland annat genom att inte ha någon elvisp hemma. Slutade med att Amanda satt och vispade grädde för hand i en liten låda.
Vid den här tiden slutade vi ha ett liv och flyttade in på jobbet. Halvskatt i november och överambitiösa tjejer resulterade i närmre 52timmar övertid i november och 77timmar övertid i december utöver de ordinarie 146 timmarna. Nu i efterhand förstår jag ingenting, hur sjutton lyckades vi med det?
Emellan allt jobb lyckades vi i alla fall trycka in ett besök av fina Jenny och en löningspils. Lika trevligt som vanligt! Och ett till besök till Göteborg blev det allt, för att fira Sofia som fyllde nitton. Det var förresten samma dag som mina föräldrar kom på besök. Akers brygga fick ytterligare ett besök och vårt rum blev för första gången hemtrevligt. En mysig dag helt enkelt.
Levde som sagt på jobbet hela november och december som ni säkert märkte med tanke på den otroligt tomma och döda bloggen. Men vårt liv var inte heller mycket roligare. Fick äntligen lära oss registrera, säger er säkert ingenting men det handlar om olika tillbud och abonnemang, och sen dess har det blivit lite av vår grej. Eller i alla fall låtsas vi som om det är vår grej. Med tanke på jobbet vid det här laget så förstår vi nu all norska och kan till och med den tekniska delen. Finns alltid saker att lära, men tur är väl det för hur tråkigt hade det inte varit om man redan kunde allt? Sjukt omotiverande.
Och så blev 2010 -> 2011 på bästa tänkbara sätt. Hängde med Jennie och Sofia, först hemma hos oss, sedan på O'leayrs, akers brygge och därefter skön fest hos killarna på jobbet. Slutade med att vi kom hem klockan sex på morgonen och sov oss igenom de första dagarna på nya året.
BAM. Nu är jag helt slut och borde packa inför THAILAND PÅ MÅNDAG! Imorgon NYTTÅRBALL MED JOBBET, i stil med kickoffen, på lördag GÖTEBORG och därefter blir livet ett stort jäkla äventyr igen. Underbart. Ta hand om er och tack för ett underbart 2010.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0